Palvelut

Kalanviljely on olennainen osa toimintaamme. Pyhäjoella sijaitsevassa hautomossamme haudotaan vaellussiian ja mateen mätiä. Viljelemme siikaa ja kuhaa luonnonravintolammikoissamme Oravisjärvellä, Kourinjärvellä ja Kotalahdella. Kalanpoikasia välitetään tilauksesta. Kalojen istuttaminen voi olla tarpeen, jos kalakantoja halutaan tukea istutuksin tai palauttaa jo hävinneitä kalakantoja.

Välittämiemme istukkaiden laatua valvotaan ja osallistumme istutustapahtumaan varmistaaksemme, että kaikki sujuu suunnitellusti. Tarvittaessa voimme avustaa lupien hankkimisessa uusien lajien kotiutusistutuksiin.

Olemme olleet mukana vaelluskalahankkeissa Ii- ja Oulujoella muun muassa toteuttamalla lohien ylisiirtoja ja alasvaellustutkimusta. Meillä on vahva kokemus velvoitehoidon erilaisista tehtävistä, kuten istukkaiden tuotannosta, niiden istutuksesta ja valvonnasta sekä nahkiaisten ylisiirroista.

Tarjoamme myös asiantuntijapalveluja kalojen luontaista elinkiertoa edistäviin hankkeisiin ja käyttö- ja hoitosuunnitteluun.

Järjestämme kalatalouteen liittyviä koulutuksia ja tarjoamme toiminnanjohtajapalveluita kalatalousalueille.

Autamme mielellämme kaikissa kalastukseen ja kalavesien hoitoon liittyvissä asioissa – ota rohkeasti yhteyttä!